Kotitalousvähennys – vähennä remonttikulut verotuksessa!

EK-Remontti hoitaa monipuolisesti kodin remontit koko Etelä-Suomen alueella. EK-remontin kanssa teetetyn, kotona tehdyn remonttityön kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa. Kotitalousvähennyksen saa sinä vuonna, jona korvaus remonttityöstä on maksettu. Käytännössä kotitalousvähennyksen saaminen merkitsee sitä, että henkilö saa:

  • suuremman osan palkastaan käteen nettotulona, tai
  • mahdollista veronpalautusta verotuksen vahvistamisen yhteydessä.

Henkilö saa vähentää verotuksessa 45 % arvonlisäverollisen remonttikorvauksen määrästä. Vähennys edellyttää, että työ on ostettu yritykseltä, joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin. EK-Remontti on ennakkoperintärekisterissä.

Kotitalousvähennyksen määrä

Kotitalousvähennyksen määrä saattaa vaihdella vuosittain, ja ajankohtaisimmat tiedot vähennyksen määrästä ja muista kotitalousvähennyksen ehdoista löydät Verohallinnon sivuilta.

Vuonna 2015 vähennyksen enimmäismäärä oli 2400 euroa per henkilö. Puolisoilla kotitalousvähennyksen määrä on kaksinkertainen, eli yhteensä 4800 euroa.

Verovähennyksen määrästä vähennetään 100 euron omavastuuosuus henkilöltä.

Esimerkki: Perhe teettää remontin, joka maksaa 8000 euroa. Kotitalousvähennys lasketaan seuraavasti. Ensin lasketaan toisen puolison osuus. Puolisot ovat sopineet maksavansa kulut puoliksi, joten yhden puolison osuus remonttikuluista on 4000 euroa. Tästä 45 % on 1800 euroa (0,45 x 4000). Summasta vähennetään omavastuu 100 euroa. Vähennyksen määrä on näin ollen 1700 euroa. Toisen puolison vähennyksen määrä on sama 1700 euroa. Yhteenlaskettu määrä on 3400 euroa. Remonttikustannuksista voi siis vähentää yhteensä 3400 euroa, jolloin puolisoille jää 8000 euron remontista maksettavaksi 4600 euroa (8000-3400).

Miten kotitalousvähennyksen saa?

Vähennyksen voi saada heti.

Asiakas voi saada kotitalousvähennyksen hyödykseen heti, jolloin vähennys otetaan huomioon ennakonperinnässä. Henkilön tulee ottaa yhteyttä verotoimistoon, josta hän saa uuden verokortin ja tietylle ajalle alemman veroprosentin.

Vähennys verotuksen vahvistamisen yhteydessä

Asiakas voi vaihtoehtoisesti ilmoittaa vähennykseen oikeuttavista remonttikuluista veroilmoituksessa, jolloin vähennys huomioidaan verotuksen vahvistamisen yhteydessä mahdollisena veronpalautuksena.

Tutustu EK-Remontin remonttipalveluihin sivuillamme ja ota yhteyttä!

Yhteystiedot

EK-Remontti

Riihiuunintie 12 B

02620 ESPOO

+358505219387

remonttiek@gmail.com

www.ek-remontti.fi

Kiinnostuitko palveluistamme? Pyydä tarjous!

Jos kiinnostuit remonttipalveluistamme ja haluaisit kysyä lisää tai pyytää tarjouksen, ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Palaamme asiaan mahdollisimman pian!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

EK-Remontti
Riihiuunintie 12 B
02620 ESPOO

Y-tunnus: 20531730
Puh: +358505219387

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

EK-Remontti:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.